Un Fabrikaları, Toptan un fiyatları,

Lale Un Gıda San. Tic. Ltd. Şti.
Her Koşulda Güven
Lalegül
Lale Un Fabrika

Hammadde ve Üretim

Fabrikamızda üretilen yüksek kalitedeki ürünler laboratuar çalışmaları ve uygun hammadde temini ile gerçekleşmektedir.

Lale Un fabrikası olarak üretimimiz için gerekli hammaddemiz olan buğday, ağırlıklı olarak Trakya yöresinden ve ülkemizin çeşitli bölgelerinde bulunan tedarikçilerimiz tarafından kalite ve sınıflarına göre özenle seçilerek temin edilmektedir. Ülke dışından tedarik edilen hammaddemiz ise Dış Ticaret Şirketleri tarafından denizyolu ile Tekirdağ limanına nakledilir. Fabrikamıza sadece 2km uzaklıkta olan limandan karayolu taşımacılığıyla fabrikamıza nakledilir. Ayrıca dışarıdan ithal edilen hammadde alım yapılmadan önce ve sonrasında çeşitli kalite kontrol işlemlerine tabi tutulur. Fabrikaya gelen hammadde analizleri yapılmadan fabrika içine alınmaz. Sevk edilen buğdaylardan, depolara alınmadan önce ve sonra laboratuar görevlilerimiz tarafından sondalar yardımı ile ortalama 1.5-2kg'lik numuneler alınır. Alınan numuneler, fabrikamızda bulunan ve buğday kalitesini, özelliklerini ve sınıflarını belirlemek amacıyla kurulmuş olan laboratuarımızda ilaçlı tane, böcek, bozuk tane, süne, elek üstü, hektolitre, rutubet, gluten, gluten indeks, falling number, sedimentasyon, farinograf, extensograf gibi bazı ürün kalite kontrol testleri yapılmaktadır. Alımı yapılan hammadde bütün bu laboratuar analizleri sonuçları göz önüne alınarak, kullanım amaçları ve özelliklerine göre sınıflandırılarak depolanır. Buğdayda yapılan bütün bu analizler buğdayın hangi siloya alınacağı, nasıl bir paçal hazırlanacağı, tavlama suyu ve tavlama süresi ihtiyacını, buğdaydan alınacak randıman hakkında bilgi verir.

Üretimimiz, titizlikle seçilmiş buğday çeşitleri ile paçallanarak, ISO-9001: 2000 Kalite Yönetim Sistemi ve HACCP Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi çerçevesinde gerçekleşmektedir.

Değişik kalite ve özellikteki buğdaylar, elde edilmek istenen un'un özelliklerine göre, laboratuar görevlimizce, paçallama ünitelerinde karışım oranları ayarlanmakta ve buğday yıkama işlemi için temizleme ve yıkama bölümüne aktarılır.

Buğdayın temizlenmesi, "Buğday, kaliteli ve sağlıklı un üretimi için öncelikle iyi bir ayıklama ve temizleme işlemlerine tabi tutulmaktadır."

Buğday paçalı temizleme ünitelerinde kaba pislikler, yabancı maddeler ve kırık buğdaylardan ayrılmaktadır. Daha sonra ise taş ayırıcı makinesine gelen buğdayın içindeki taşlar ayrılır. Bu yabancı maddeler, onların fiziksel ve kimyasal içerikleri buğdayın bileşiminden farklı olduğu için ürünün rengini, bileşimini ve ürün kalitesini bozacak maddelerin ortamdan uzaklaştırılması gerekmektedir.

Kaliteli ve daha kolay bir öğütme işlemi için, buğday tanesinin nem içeriği istenilen düzeye çıkarılarak, öğütmeye uygun duruma getirilir. Tavlama işlemi ile kabuğa yumuşaklık ve elastikiyet kazandırılmış olur yeterli nem içeriğine ulaşmamış buğdaylar kırma işlemi sırasında çeşitli sıkıntılara neden olur. Yeterli süre dinlendirilmiş, temizlenmiş ve yıkanmış buğday paçalı, öğütme (kırma) işlemini gerçekleşeceği valslere gelir ve öğütme (kırılma) işlemi b aşlar. Öğütülme işlemi, vals topları arasındaki hız farkı ve üzerindeki "dişler-yivler" yardımıyla gerçekleştirilmektedir.

**Öğütme işlemi sırasında kırma ve redüksiyon valslerine gelen buğday, ana ürün olan un ve ara ürün olan çeşitli büyüklükteki kepekler, sürekli kontrol altındadır. Üretim tamamen hijyenik koşullarda ve el değmeden gerçekleşir.**

Valslerde kırılan(öğütülen) buğday, pnömatik sistem yardımıyla değişik gözenekteki eleklere ulaşır. Bu safhada alınan un'dan ayrılan ara ürünler eleklerde büyüklüklerine göre, irmik sasörlerinde ise yoğunluklarına göre sınıflandırılarak tekrar öğütülür. Bu işlem kepek, undan ayrılıncaya kadar devam etmektedir.

Üretilen un, özelliklerine ve tiplerine göre un silolarında sınıflandırılarak depolanır. Homojen bir ürün elde edilmesi için silolara aktarma işlemi sırasında da paçallama (karışım) işlemi gerçekleştirilir.

Yapılan kalite kontrol testlerinden ayrı olarak, son ürünümüz olan un, laboratuarımızda duyusal analizler (Renk , Koku , Yabancı madde,..), Rutubet, Gluten, Kuru gluten, Index, Falling Number, Sedimentasyon, Farinograf, Extensograf, Kül analizleri gibi ürün kalite kontrolü için yapılan analizlere paralel olarak şirketimize ait olan LALE EKMEK fırınında uygulanan ekmek çalışmaları gerçekleştirilmektedir.

Özenle takip edilen üretim, laboratuar ve fırın çalışmalarının ardından üretilen un, şirketimiz pazarlama ve satış birimlerince tüketicilerimize sunulmaktadır. Şirketimiz özellikle ekmeklik Tip550 ürün kategorisinde iddaalı konuma gelmiştir.

Ürünlerimiz
Türkiyede Buğday Ekim Alanları
 
Buğday Hakkında
Buğday Hakkında

Buğdayın orijini kesin bilinmemekle beraber, eldeki bazı delillere dayanarak Anadolu'nun kurak yaylaları buğdayın vatanı olarak gösterilmektedir.

Ekmek Hakkında
Ekmek Hakkında

Dünyada en çok üretilen ve tüketilen temel besin kaynağı olan ekmeğin tarladan sofraya gelişi pek kolay olmamıştır

Sertifikalarımız
HACCP, ISO 9001-2000, Gıda Sicil, Tip 550, Tip 650

Lale Un üretimde tescillenmiş ürün kalite standartları ile yıllardır ilk tercih edilen markadır.

Anasayfa    |    Şirket Profili    |    Ürünlerimiz    |    Laboratuar    |    Sertifikalarımız    |    İletişim

Hükümet Caddesi Kapı No:210/5 - Süleymanpaşa / Tekirdağ
Fab. Tel: (+90) 282 260 06 87 Fax: (+90) 282 260 06 88
E-mail: info@laleun.com.tr / lale.un@hotmail.com

  Elmas Grafik